Vizite in Rai

vineri, 22 aprilie 2011

Miracolul de la Ierusalim - Flacara Sfanta

In fiecare an, cu ocazia Pastelui Ortodox, marele magician zis si dumnezeu, parca invidios pe succesul pe care il are Copperfield pe pamant, face o demonstratie de forta aprinzand "miraculos" lumanarile din biserica de la Ierusalim. Asadar, cine a spus ca miracolele se petrec rar? Iata ca avem deja unul anual, programat precum filmul, la data si ora fixa.
In ajunul Pastelui, o multime de oameni bine spalati pe creier cu sapun divin, raman cu gura cascata la vederea preotului care iese din camera mormantului lui Iisus cu lumanarile aprinse. Inainte de intrarea preotului in camera, are loc o piesa de teatru ieftina in care acesta este controlat de catre autoritatile locale ca nu cumva sa aiba vreo sursa de foc asupra lui. Apoi acesta se inchide inauntru in timp ce alti natarai canta, descanta si fac diverse incantatii pentru a-l ruga pe domnu' sa nu-i sara din lumina nici anul acesta. Trece miezul noptii si apoi minune: preotul iese din camera cu cele 33 de lumanari aprinse (33 fiind varsta la care Gizas ''Jesus'' a murit) si spune oamenilor cum o flacara a coborat din cer si le-a aprins. La dracu'... o lumina ce coboara din cer in miezul noptii nu e prea usor de ratat insa nu am vazut-o niciodata, oricat m-as fi uitat. Cel mai probabil, Scaraosche dracul ma tinea strans de ochi in momentul acela si d-asta am ratat faza.
Lumina coborata din cer nu a vazut-o nimeni insa nici aprinderea lumanarilor nu a fost facuta cu vreun martor prin preajma, cu toate astea gurile cascate se umplu de fiecare data cu bale la vederea lor.
In clipul video de mai jos, un om de stiinta reproduce "miracolul" fara ascunzisuri, in fata tuturor si fara sa pretinda ca el e dumnezeu:
Asadar acelasi fenomen, de aceasta data explicat de stiinta. In filmulet, fitilul lumanarilor a fost inmuiat in fosfor alb, substanta care in prezenta oxigenului din aer se aprinde instantaneu. Fosforul a fost dizolvat intr-un solvent organic, acesta avand rolul de a intarzia reactia de aprindere. Solventul s-a evaporat in aproximativ 8  minute, fosforul s-a aprins si ..."minune", Flacara Sfanta a aparut si in studioul acelei televiziuni.
Decid sa ma documentez mai mult despre acest "miracol" asa ca apelez la Goagal. Il deschid, il bifez si pe dracu' la optiuni de cautare pentru ca evident, ceva de rau despre religie nu poate veni decat de la el si gasesc cateva articole interesante pe aceasta tema.
"Inca din timpul ocupatiei islamice a Ierusalimului au aparut primele indoieli. Mai tarziu, cruciatii au preluat conducerea si s-au ocupat de organizarea evenimentului. Insa acestia erau neinitiati in tainele acestui “miracol”, iar Lumina nu a mai aparut. Miracolul s-a intamplat din nou atunci cand Patriarhia Ierusalimului si-a reintrat in atributii.". Dupa ce citesc aceste dezvaluiri interesante, gasesc si marturiile unui preot si om de stiinta, trimis de catre Biserica Ortodoxa rusa in misiune la Ierusalim “un diacon nimerit in Templul Mormantului Sfant, cand, asa cum credea lumea ca lumina sfanta coboara,  a vazut cu oroare ca lumina este aprinsa de la o candela cu ulei, intelegand ca focul nu este deloc un miracol”. Dealungul timpului, modurile prin care lumina s-a "pogorat" pe pamant au fost diverse, in functie de posibilitatile vremii. 
O lumanare aprinsa in spatele unor usi inchise, nu reprezinta un miracol. De ce domnu', care nu vrea sa ne dea dovezi concrete ca exista pentru ca trebuie sa credem nu sa vedem, a permis la atati preoti dealungul a sute de ani sa vada acest "miracol" si nu permite tuturor? Asazisele miracole, obiectele misterioase ale religiei si toate faptele puse pe seama acesteia, se petrec datorita dorintei disperate a omului de a avea probe, de a-si demonstra ca divinitatea exista.

3 comentarii:

  1. Buna
    Titlul este Iasi iar linkul este http://iasi365.com
    Eu am adaugat linkul tau pe http://oraselulvesel2.blogspot.com/ cu titlul Cristian Mihai Ionescu Blog

    RăspundețiȘtergere
  2. Dah esti prost de mori...si in schimb nu mai am ce sa-ti spun...poate doar ca sper sa nu ai iertare in veci.insa El in bunatatea Lui te va ierta pentru ca el te-a creat si stie ca cu tine a dat gres.esti bou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la momentul presupusei mele iertari, sa fii sigur ca eu te-am iertat deja.

      Ștergere