Vizite in Rai

joi, 14 mai 2015

Arsenie - Boca de Oro

Arsenie Boca îmi aminteşte de un banc:
Bulă vindea ierburi medicinale la piaţă. Un prieten îl vede şi-l întreabă:
- Spune sincer, buruienile astea ajută la ceva?
- Bineînţeles! Eu mi-am luat maşină şi lu' fii-miu apartament.

Omul e mort din '89. Până acum 3-4 ani n-am auzit de el, n-a apărut nici în ouă, nici în lemne sparte şi nici pe pereţi. Nea Arsenie, unde ţi-a fost bre spiritu' plecat vreo 20 de ani, că mulţi dintre creştinii curaţi la suflet care-ţi pupă crucea au impresia că ai murit prin 2012, nu în 1989.

Cert este că minuni s-au înfăptuit. Poze, cruciuliţe, iconiţe cu chipul lui, diabolic şi sperietor de copii dacă mă întrebi pe mine, se vând ca pâinea caldă pe la uşile bisericilor. Turismul a dezvoltat o nouă ramură. Turismul de Arsenie Boca.
Agenţiile oferă acum pachete BI (Boca Inclusive) cu transport, cazare, transfer la mormânt, 6 ore de stat la coadă, 10 secunde de pupat crucea, povestit boli, frecat bilete la loto etc., plus ceai cald în aşteptare.

Ieri am văzut la TV, la din ce în ce mai inteligenta emisiune a lui Măruţă, că Arsenie Boca i-a apărut uneia în mozaicul de pe hol, pe sistemul imaginilor cu norişori pe care ţi le arată la psihologie şi te-ntreabă ce vezi. Cum ce văd? Pe Arsenie Boca, of course!3 comentarii: