Vizite in Rai

miercuri, 19 februarie 2014

Like & Share Sihăstria Rarăului

Un articol intesat de ironii fine, marca Vlad Petreanu:

O sihăstrie cu multe like-uri

by VLAD PETREANU 

Mânăstirea Sihăstria Rarăului, care şi-a atins o (ne)dorită notorietate după ce s-a aflat că acolo a fost găzduită minora fugită de acasă săptămâna trecută, fără să fie anunţaţi nici părinţii, nici autorităţile, are pagină proprie de Facebook. E bine, îndrăznesc să spun, chiar dacă noţiunea de “sihăstrie” mi se pare uşor contradictorie cu ideea de reţea de socializare. Dar poate că nu mă pricep eu (totuşi, aţi remarcat cât de deschisă este Biserica Ortodoxă faţă deunele invenţii moderne – Facebook, Mercedes, Samsung Galaxy – şi cât de încăpăţânat le refuză pe altele – bonuri fiscale, egalitatea între sexe, libertatea de alegere?)
În fine. Pagina de Facebook a Sihăstriei Rarăului e o lectură tragică. E de o precaritate intelectuală – şi gramaticală! – îngrozitoare. Dacă aceştia sunt “duhovnicii” care ne îndrumă tineretul, tare mi-e teamă că n-o să progresăm prea mult în domeniul spiritual.
Unul dintre mesajele urcate zilele trecute pe Facebook zilele acestea se referă la întâmplarea cu Iulia, minora în chestie. Suntem certaţi pentru că ne punem întrebări despre ce au făcut călugării. Trebuia să ne îngrijoreze altceva, mai-nainte. Redau un pasaj, cu ortografia originală (scuze):
“Daca chiar va preocupa starea acelei fete ,mergeti si va interesati la scoala in familie de unde au inceput problemele ….Dece Profesoara x merge la radiestezie ?Dece profesoara cutare merge la Reyki si alte minunatii dracesti ….acestia experimenteaza pe copii din scoli pe copii dvs …..iar problemele din familie vin si pun capac…”
Reyki? Radiestezie? Experimente pe copii, meşteşug diavolesc, păcat straşnic!
Dar la ce să te-aştepţi de la necredincioşi? Mâine-poimânie parcă văd că-ncep să-şi şi vaccineze odraslele. Apocalipsa e aproape. Ptiu.
Să continuăm lectura. Un fan al Sihăstriei (fan, da, păi dacă a dat like…) relatează o mare minune: copilul său, care se sufoca pe când se înecase cu o bucăţică de pâine, a supravieţuit prin simplul fapt că părintele a pus mâna pe mirul Sf. Efrem şi l-a invocat cu mare putere (din nou, ortografia originală, scuze):
“BAIATUL MEU CEL MIC DE 10 LUNI MIERCURI DUPA PRANZ MI SA INECAT CU O BUCATA MARE DE PAINE,NU MAI PUTEA RESPIRA AM INCERCAT TOATE POSIBILITATILE SI NU REUSEAM SA FAC NIMIC VEDEAM SUB OCHII MEI CUM SE STINGE DEJA TRECUSE CATEVA MINUTE BUNE IN CARE EL NU RESPIRASE ERA GATA SE INVINETISE TOT, ERAM FOARTE PANICAT CAND AM VAZUT CA NU MAI PUTEAM FACE NIMICA AM PRINS O TARIE DE AM LUAT MIRUL SF EFREM (CARE AL AM DE LA ICOANA DIN BUCURESTI) IAM FACUT SEMNUL SFINTEI CRUCI PE FRUNTE SI AM URLAR CAT AM PUTUT SFANTULUI EFREM SA-MI SALVEZE BAIATUL.PRINTRE LACRIMILE DE DISPERARE CAND AM RIDICAT OCHII AM VAZUT CA INCEPUSE SA RESPIRE SI PURTANDUSE CA SI CUM NU SA INTAMPLAT NIMICA”
Manevra Heimlich pentru sugari e un alt obicei drăcesc, bine că nu a-ncercat-o pe aceasta, că damna etern săracul copil.
Ceva mai devreme, pe 8 februarie, Mânăstirea Sihăstria Rarăului a dat share la un spot postat de Andreea Paul Vass: “Apărăm România de iresponsabilitatea USL”. Ceva-ceva o fi aici, uite, că USL se ofileşte văzând cu ochii. Mare-i puterea Facebookului… ăstaaa, Domnului.
Iar la secţiunea “Întrebări”, un vizitator cere să fie luminat:
“Parinte, ce parere aveti despre asa numitele tramvaie, tot mai intalnite in cluburile si barurile din Bucuresti? Cum ar trebui sa ne raportam la ele? Va multumesc anticipat.”
Chiar aşa. Ce caută tramvaiele-n cârciumă? Nu mai bine facem invers?
În fine, o cerere din partea unui păcătos, la secţiunea “Comentarii”:
“Salut. Mai multe selfies cu arhimandritul Neagoe, daca se poate. Stima.”
Totul e să-nţeleagă arhimandritul despre ce selfies e vorba, să nu cadă-n păcat de dragul mireanului – nu de alta, dar ar fi chiar uşor, cu aşa acces la internet, ispitele-s nenumărate şi nici n-ai nevoie de mare viteză de download.

8 comentarii:

 1. dar daca aceasta iulia pleca sa se prostititueze in cartieru rosu din Amsderdam sau era data spre adoptie unei 'familii' de sodomiti era OK, pai nu?

  RăspundețiȘtergere
 2. NENEA POPA SI ORGIA

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2564941/Bulgarian-bishop-fired-video-emerges-enjoying-orgy-four-women.html

  RăspundețiȘtergere
 3. tizo, sula cu prefectura au o legatura intima priceputa doar de membrii mensa. ceva in genul boarfelor pussy riots cu nagaika .
  www.youtube.com/watch?v=ivT-I-yxtdY

  RăspundețiȘtergere
 4. macar esti epilata inghinal? ca sa te simti si tu femeie..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. SINT MAI FEMEIE DECIT AI FOST TU VREODATA BARBAT, LUZERE CRESTINOPAT

   Ștergere
 5. dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor

  RăspundețiȘtergere